10 potravin, které byste neměli uchovávat v chladničce

Rajčata

Rajčata ztrácejí v lednici vůni  a mohou rychleji zplesnivět. Nejlepší způsob je nechat rajčata ve sklepě nebo ve spíži. Ideální je teplota kolem 15 stupňů. Pokud není k dispozici chladná místnost, rajčata je lepší nechat v místnosti při pokojové teplotě. To platí i pro jiné druhy zeleniny, které obsahují spoustu vody, jako jsou okurky, paprika, lilek a cuketa.
lahve s tabascem

Olivový olej

V lednici se olivový olej může stát vločkovitým. Uchovávejte ho před světlem při pokojové teplotě, olivový olej tak vydrží po dobu několika týdnů. Do té doby se obvykle stejně využije.

Chléb

Chléb se nejlépe uchovává při pokojové teplotě v prodyšných kontejnerech. Bez vzduchu chleba začíná plesnivět. Ideální pro skladování jsou nádoby z hlíny. Dřevěné chlebové boxy jsou méně doporučené, chleba v nich rychleji vysychá.
Citrony
Citrony a jiné citrusové plody netolerují chlad. Mírné pokojové teploty citron, pomeranč, grapefruit vydrží dobře. Citrusové plody by měly být skladovány nekryté a v kontaktu se vzduchem.
příprava zálivky

Česnek a cibule

Česnek a cibule jsou nejlépe uchovávány na chladném, tmavém a suchém místě,. V chladničce je na ně vzduch příliš vlhký a příliš chladný. Pokud nemáte chladný prostor, uložte česnek a cibuli nejlépe do hliněného hrnce, který jim dává dostatek prostoru k „dýchání“.

Avokádo

Avokádo je obvykle nakupováno nezralé jako banány. „Tvrdá“ avokáda by měla zrát při pokojové teplotě a měla by se nechat změknout. Zralé plody se nejlépe konzumují co nejdříve.

Kořalka

Kdo má alkoholické nápoje, jako vodka, whisky nebo jiné brandy s více než 35% alkoholu, neměl by je skladovat v chladničce. Uzavřené lahve vydrží prakticky navždy. Dokonce i při otevřených lahvích je čas na odpařování alkoholu a aroma. Skladování v baru nebo při pokojové teplotě bez přímého slunečního záření je dostatečné.

Banány

Banány rychle dostanou hnědé skvrny v chladničce, protože chlad poškozuje buněčnou tkáň banánů. Při pokojové teplotě vydrží asi tři až čtyři dny, pokud je ochráníte před přímým slunečním světlem. To platí i pro jiné exotické ovoce, jako je mango, meloun nebo ananas.
dvě avokáda

Tabasco a spol.

Pálivé omáčky obvykle obsahují kromě pálivého chilli pouze ocet a sůl, to jsou vynikající konzervační látky. Proto také Tabasco & spol. nemusí do lednice. V místě chráněném před světlem (skříň) vydrží mnoho měsíců.

Med

Med v chladničce tuhne. Uskladněný na suchém a před světlem chráněný vydrží obvykle roky bez ztráty kvality.